PAVA Centre der rustbeskytter

Om PAVA
klik her


Send mail
klik her

 

 

Pava undervognsbehandling,PAVA rustbeskyttelse
Det var bl.a. rustskader som den ovenfor viste ( indvendig i
skærmkant ) der gav idéen til at rustbeskyttelse skal udføres
med tynde og ikke tørrende produkter.

 

Om PAVA   -   og firmaet
PAVA Produkter A/S

Fabrikant PAul V. Andersen lagde med sine initialer - PAVA - navn til det firma, der blev til efter flere års hårdt men spændende forarbejde, og som siden har gennemlevet en imponerende udvikling frem til Danmarks suverænt største kæde af mere end 80 rustbeskyttelsescentre.

Allerede i begyndelse af 1970'erne begyndte Paul V. Andersen at eksperimentere med forskellige olier og væsker til rustbeskyttelse af biler. Som udlært inden for autobranchen var Paul V. Andersen aldrig i tvivl om, hvor rusten opstår og hvad der er baggrunden for at biler ruster.

Som serviceinspektør for det daværende olieselskab Gulf, havde han i en række år rig lejlighed til at finde ud af, hvad olie er og hvad det også kan bruges til. Han fik lysten til at gennemføre eksperimenter, og fra 1971 tog det over tre år, før han havde fundet nøjagtigt det der skulle til for at skabe det, der udviklede sig til PAVA Rustbeskyttelsesproduktet.

Starten var hård, og det krævede en intens indsats at overbevise automekanikerne om, at de skulle skrotte den kendte damp- og højtryksrenser, som de havde brugt i mange år, når der skulle foretages rustbeskyttelse. Nu skulle der pludselig anvendes trykluft i stedet for vand, og rustbeskyttelsesmidlet skulle nu være tyndtflydende i stedet for tykt og sejt.

Netop det at PAVA's rustbeskyttelsesprodukter var ( og stadig er ) tyndflydende, var noget grundlæggende nyt, idet markedet på dette tidspunkt var domineret af én "stor spiller". Dette firma, der ligefrem lagde navn til selve behandlingen ( blev almindeligvis kaldt textylbehandling efter det fejlstavede ord textyl ), anvendte først og fremmest tykke produkter, der efter optørring blev hårde.

Paul V. Andersen blev fuldtidsrejsende for sine egne produkter, og i flere år rejste han Danmark tyndt. Om aftenen kunne han så ringe hjem til sin hustru, Margrethe, og afgive de ordrer, der skulle ekspederes den følgende dag. Han opbyggede på imponerende kort tid et stort og landsdækkende net af PAVA Centre. Disse PAVA Centre var branchefolk der kunne deres fag og var specialister til fingerspidserne.

Paul V. Andersen sparede aldrig sig selv, og det var ham en stor glæde, at hans datter, Anette Kristensen, på et tidligt tidspunkt viste interesse for firmaet og allerede i 1989 var klar til at sætte sig i direktørstolen i forbindelse med et generationsskifte.

PAVA Rustbeskyttelsesprodukter har naturligvis fulgt med udviklingen såvel med hensyn til miljøet som til udviklingen i bilkonstruktioner. Èn grundlæggende ting er der ikke ændret ved : PAVA Rustbeskyttelsesprodukter er tyndflydende og hærder ikke op .

Paul V. Andersen's observationer omkring forebyggelse af rustangreb i biler var rigtige -  vi alle i PAVA organisationen bygger stadig videre på dette vigtige fundament   - mere end 40 år efter idéen opstod.